Expositie schilderijen Koos Hiemstra Marthakerk Raard

Tijdens de Tsjerkepaad periode van 6 juli t/m 14 september houden we een expositie van de schilderijen van de bekende schilderes Koos Hiemstra (geboren 12-10-1930 te Raard, overleden 4-8-2021 te Damwâld).

Ze is geboren en opgegroeid op de boerderij Noord Kleffens te Raard. Ze was een veelzijdig kunstenares. Tekenen en schilderen deed ze al vanaf haar kinderjaren, ze zei toen al dat ze schilderes wilde worden.

 

Ook in de modewereld was ze landelijk bekend. Ze maakte veel Friese kostuums en had een modeatelier aan huis. Op latere leeftijd schreef ze zich in bij de Kunstacademie in Leeuwarden. Hier raakte ze in de ban van de abstracte kunst. Ze kreeg een galerie aan huis in Damwâld.

 

Haar familie heeft gevraagd of wij haar schilderijen willen tonen (en verkopen). Het is ons een eer dat te mogen doen! Hoewel ze in veel landen heeft gewoond en gewerkt, hield ze erg van het Heitelân en hield een nauwe band met Raard en ligt begraven op het kerkhof van het terpkerkje in Raard. 

 

De expositie tonen ook foto’s van vroeger en krantenknipsels van haar die haar band met Raard laten zien. Onder andere van de schoolreünie, simmer  2000, dorpsfeesten, een verhaal over haar van Amarens Hielkema, enz. 

 

Van harte welkom!

De Tsjerkepaadcommissie