Doarpsfeest '23 - het verslag en de foto's

RAARD, BOARNWERT EN FOUDGUM - Afgelopen weekend was het na 4 jaar wachten eindelijk weer groot feest in Raard, Boarnwert en Foudgum. Het thema dit jaar was 'Skots en Skeef', iets wat op vele manieren zeer passend en treffend  werd ingevuld.

Donderdagavond begon het dorpsfeest met de autopuzzelrit waar 35 teams fanatiek aan deelnamen. Er werd in de regio druk gezocht naar kleuren, fietsroutes, bordjes en er werden heel veel bomen geteld. Team Kevin ging er dit keer met de eerste prijs vandoor. 

 

Vrijdagochtend reed de optocht door de 3 dorpen met een groot aantal prachtige versierde wagens en vehikels. Vooral de jeugdwagens waren goed vertegenwoordigd! 's Middags werd fanatiek gestreden bij de kinderspelen met onder andere slagbal. Aansluitend was er een zeer uitdagende Pubquiz, waar opnieuw veel teams aan meededen. ‘s Avonds zette coverband Prime Suspect de tent op z'n kop.

 

Zaterdagochtend reed de optocht weer een rondje door de dorpen. Ditmaal met de aangewezen prijswinnaars voorop: de versierde wagen van Grutte Pier als eerste, met daarachter de wagen met als thema 'Gaswinning op het Wad'. Dankzij het geweldige weer en het optreden van Rintje Kas was ook het matinee 1 groot feest.

 

Zaterdagmiddag streden maar liefst 17 fanatieke teams tijdens de zeskamp. Ondanks de warme omstandigheden was het op ijsbaan It Leechje ontzettend druk met zowel deelnemers als toeschouwers. Het uitdagende parcours zorgde voor verhitte gezichten en natte pakken, maar vooral voor veel vermaak en hilariteit. 

 

De muziek in de tent werd deze afsluitende avond verzorgd door de top 40 band Boulevard. Zij zorgden voor een groot feest wat tot in de late uurtjes doorging.

 

Al met al was het dankzij de inzet van de Oranjevereniging, alle vrijwilligers en de vele deelnemers weer een ontzettend geslaagd dorpsfeest. Een bijzondere dank gaat uit naar Marja Damstra, Berend Bilker en Marcel de Beer. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor de Oranjevereniging en nemen na deze editie afscheid.

 

Bekijk het online fotoalbum voor een grote verzameling foto’s van het dorpsfeest.