Bericht van het Albanië comité Dokkum-Raard

Hierbij een indrukwekkend bericht van Ytsje Feddema over haar laatste bezoek aan Albanië.

"Even voorstellen... Ytsje Feddema, lid van het Albanië comité. Op donderdag 23 maart ben ik weer terug gekomen uit Albanië, met de beelden nog vers op mijn netvlies. Dit jaar hebben wij weer heel wat gezien en beleefd. Daarom een paar mooie en bijzondere foto’s toegevoegd (zie onderaan dit bericht).

 

30 jaar geleden vlogen we voor de eerste keer naar Albanië en nu mochten we met het Albanië comité uit Huizen uit Noord Holland, waarmee we al jaren samenwerken, voor de zoveelste keer weer die kant op. Er is in die tijd heel wat veranderd en verbeterd, maar toch is er nog veel armoede.

 

In de bergdorpen is er veel nood. Arme gezinnen, oude mensen en geen bejaardentehuizen. Wanneer je ziet waar ze leven en in welke armoedige huizen ze wonen breekt je hart in meerdere stukken. Het liefst wil je iedereen zo snel mogelijk helpen. Ook zijn we weer langs het kindertehuis geweest, waar we ons al jaren voor inzetten.

 

In de bergdorpen helpen we gezinnen door onder andere nieuwe dakbedekking op de huisjes te plaatsen en van binnen de muren opnieuw te schilderen. Als het geld er is wordt er ook een wc, douche en of nieuw keukenblok geplaatst. Daarnaast brengen we voedselpakketten rond bij gezinnen die het moeilijk hebben.

 

Vanuit het Albanië comité de vraag of jullie ons willen steunen om dit te kunnen blijven doen. Het zou een hele overwinning zijn dat we nog meer huisjes op kunnen knappen, zodat er geen lekkage meer is, het niet meer koud is en er geen schimmel meer in de huizen zit.

 

Steunen kan via een gift aan het Albanië comité Dokkum-Raard

via

NL 70 RABO 0346198585 T.b.v. Huisjes opknappen.

 

Dank voor jullie hulp!"