Hulp stijgende energieprijzen

Veel huishoudens hebben vanwege stijgende energieprijzen, moeite met het betalen van de energielasten. Hieronder lees je een opsomming van de hulp die hiervoor vanuit de gemeente beschikbaar is.

De energietoeslag

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen voor 2022. De energietoeslag is nu verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-. Heb jij hier recht op? Of heb je de energietoeslag al aangevraagd en wil je weten of je de extra € 500,- krijgt?

 

Kijk op https://www.noardeast-fryslan.nl/energielasten voor alle informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier.

 

De Ljochtbus

De Ljochtbus helpt je (gratis!) helpen met het besparen van energie. Deze bus is er speciaal voor inwoners van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel die huren of die een woning met een WOZ-waarde hebben tot 220.000. Wil je kleine energiebesparende maatregelen in jouw woning laten aanbrengen door de Ljochtbus? Meld je dan nu aan! Het gaat om onder andere ledverlichting, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en kierdichting.

 

Meld je aan via https://ljochtbus.nl.

 

De energiecoach

Samen met jou kijkt de energiecoach naar het energieverbruik in de woning en waarop je makkelijk zou kunnen besparen zonder grote investeringen te hoeven doen. Ook kan hij kan je bijvoorbeeld helpen met het aanbrengen van radiatorfolie, ledverlichting, tochtstrips en het waterzijdig inregelen van uw cv installatie. Ook word je geholpen bij het aanvragen van verschillende maatregelen. Het opvolgen van het advies is zonder verplichtingen.

 

Op de website www.energiecoach.frl maak je een afspraak met de energiecoach.