Oekraïense vluchtelingen - help jij mee?

Goeie! Leden fan ús Mienskip! Wij willen jullie graag meenemen in de volgende uitdaging....

 

Wij zijn van plan om een aantal Oekraïense vluchtelingen op te nemen in onze gemeenschap. Wij voelen verantwoordelijkheid en veel compassie dat wij dit voor hen kunnen betekenen. Op deze manier uiten wij solidariteit en medeleven naar de slachtoffers van deze vreselijke oorlog in Oekraïne.

 

De vluchtelingen worden gehuisvest in de lokalen achter de kerk van Raard. 

 

Zoals jullie misschien in de media hebben kunnen volgen is het een wijs idee om dit samen met een groep mensen te doen. We hebben dan ook met een aantal organisaties in het dorp de handen ineengeslagen en we willen ook graag jullie hierin meenemen. Wij zijn van mening dat we dat als Raard, Foudgum en Boarnwert dit met elkaar en voor elkaar kunnen fixen!

 

Onze vraag is of jullie erover willen nadenken of jij voor hen en voor ons als kerngroep iets kunt en wilt betekenen. Vele handen maken licht werk. Iedereen die mee wil helpen kan zijn kwaliteit en tijd inzetten naar wat hij/zij kan en wil.

 

Het vrijwilligerswerk bestaat bijvoorbeeld uit;

  • Inzamelen goederen
  • Helpen met aankleden van de huisvesting
  • Opslagruimte aanbieden voor spullen die uit de kerk komen
  • Klus-, sjouw- en tilwerk
  • Ondersteunen bij papierwerk/financiën
  • Emotionele ondersteuning
  • Donaties/ of donatie acties opzetten
  • Mobiliteit – vervoer 
  • Etc…etc….

Heb jij, net als ons, ‘nocht’ om een steentje bij te dragen aan deze uitdaging? Meld je vrijwilligheid en bereidheid dan (graag zo snel mogelijk) via de mail door aan annekebilker@knid.nl. Tips en reacties zijn ook welkom.

 

Wij zien jullie reacties hoopvol tegemoet! Tige tank!

 

Groetnis fan,

Johan van der Kooi (Dorpshuisbestuur)

Betty van der Veen (Dorpsbelang)

Anneke Bilker (PKN Meiinoar ien)