Gras-/bladbakken vanaf 2022 niet meer in de dorpen

Hierbij een bericht van de gemeente over de gras- en bladbakken.

Vanaf 2022 stoppen we met de extra service van gras- en bladbakken in voormalig Dongeradeel. Binnen Noardeast-Fryslân konden alleen de inwoners van voormalig Dongeradeel gebruik maken van deze extra service. De gras- en bladbakken stonden niet in voormalig Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. We hebben besloten om niet in de gehele gemeente Noardeast-Fryslân grasbakken in te voeren. En we stoppen dan ook met deze service in voormalig Dongeradeel.

 

De inwoners van voormalig Dongeradeel hadden (kleine) 140 liter gft-containers. In de afgelopen weken hebben alle huishoudens in Noardeast-Fryslân nieuwe 240 liter gft- en restafvalcontainers gekregen. En voor de huishoudens van voormalig Dongeradeel is dat een verdubbeling! Nu alle huishoudens beschikken over een 240 liter gft-container, is de extra service van grasbakken niet meer nodig. Huishoudens kunnen hun gras- en bladafval kwijt in de gft-container. Daarnaast kunnen alle inwoners voor het (gratis) wegbrengen van (grof) tuinafval, snoeiafval en maaiafval terecht op de milieustraten.

 

Het kan gebeuren dat een huishoudens, ondanks de grotere gft-container, toch nog onvoldoende capaciteit heeft voor hun gft. In dat geval kunnen huishoudens bij de gemeente een extra gft-container aanvragen. De kosten voor een extra gft-container zijn €16,68 per jaar.