KWF Kankerbestrijding collecteert 5 t/m 11 september 

In Foudgum, Boarnwert en Raard

Doneren kan contant of via QR-code

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (5 tot en met 11 september) wordt in onze dorpen weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iedereen die iets over hebben voor het goede doel kunnen op twee manieren doneren: contant, door munt- of briefgeld in de collectebus te doen. Of met hun telefoon, door een QR-code te scannen. Die staat op de collectebus afgebeeld.

 

Joke, Baukje, Betty en Tjitske, vrijwilligers van het KWF-collecteteam, zijn blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: € 4,2 miljoen in plaats van € 5,8 miljoen.

 

1 op de 3 krijgt kanker

“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg” “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

 

Doneren via je mobiel

U kunt tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon. Je betaalt vervolgens veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.

 

Ook gaan collectanten geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek. “Deze manier van geven wordt steeds populairder. “In 2019 werd er nog € 377.000 digitaal gedoneerd, vorig jaar was dit maar liefst € 1,5 miljoen. Ook dit jaar verwachten we weer veel online donaties.”

 

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam is nog op zoek naar collectanten. Meld je hiervoor aan bij Tjitske Dijkstra.