Groot kunstproject in Raard: doe mee!

Paul Andringa nodigt bij deze iedereen uit om aan de hand van het thema Loving you, Losing you iets te maken. Denk hierbij aan een tekening of schildering, ook geschreven tekst kan. 


Dag mensen van Raard en omgeving, 

 

Sinds oktober 2019 heb ik de kerk van Raard in gebruik als atelier annex galerie. Mijn naam is Paul Andringa, 1963. 

 

In de kerk hangt een groot schilderij, 1.80 x 1.80. Hierop heb ik met blauwe olieverf een abstract schilderij geschilderd, vaag zijn enkele woorden te lezen. Waar kijken we naar, wat betekent het? Het werk doet een beroep op je verbeeldingskracht. Onder bepaalde weersomstandigheden “traant” het schilderij. Er lopen blauwgekleurde waterdruppels naar beneden. Voor het doek heb ik twee stangen gelegd en hier hangen enkele witte zakdoeken aan. 

 

Het thema Loving you, Losing you 

Iedereen kent het gevoel van vreugde en verdriet, het gevoel van liefde en verlies. Soms vallen deze twee gevoelens samen en ervaar je ze tegelijkertijd. Je mist pas iets, als je er eerst van hebt gehouden. Een gevoel kan je wel negeren en ontkennen, maar blijft desondanks wel bestaan. Een gevoel kan je overweldigen en veel vreugde schenken. Je hart opent zich. Verdriet kan je overspoelen, alleen sluit dit je hart af. Beide bestaan, beide zijn waardevol. 

 

Ik nodig bij deze iedereen uit om aan de hand van het thema Loving you, Losing you iets te maken. Denk hierbij aan een tekening of schildering, ook geschreven tekst kan. Eventueel zet u de schaar erin of borduurt u er iets op. Hierin bent u helemaal vrij. Enige beperking is dat de ondergrond een wit stoffen zakdoek moet zijn en men gebruikt maakt van blauwgetinte kleuren. Dit om enige eenheid te behouden. De zakdoek kan desgewenst dichtgevouwen en vastgenaaid of gelijmd worden, zodat het beeld onzichtbaar blijft. Alle zakdoeken worden aan de ijzeren lijn opgehangen en worden zo een onderdeel van dit community-art kunstwerk. 

 

Aangezien ik niet dagelijks in mijn atelier ben, is het mogelijk om uw kunstwerk in de brievenbus te deponeren. De bus staat onderaan het voetpad. Ook liggen er enkele lege exemplaren voor u klaar in het vitrinekastje (bovenaan het voetpad vlak voor het toegangshek). Deze kunt u eventueel gebruiken voor dit project. Het ophangen van de zakdoek kan u ook zelf doen natuurlijk, alleen dan is het handig om even contact met mij op te nemen. 

 

Dit is een project wat niet even zal duren…hopelijk ontwikkelt het zich en worden er talloze zakdoeken opgehangen, ook door mensen van ver buiten Raard. Immers….”en omgeving” omarmt de gehele wereld. 

 

Vriendelijke groet, Paul Andringa 

06-13527843 

paulandringa@live.nl