Dorpsfeest Raard, Boarnwert en Foudgum

Afgelopen weekend was het groot feest in Raard, Boarnwert en Foudgum. Het thema dit jaar was 'History of America', waardoor de dorpen ineens een Amerikaans tintje kregen met vele cowboys, Amerikaanse versieringen en beroemdheden uit Hollywood.

Donderdagavond begon met de autopuzzelrit, met na afloop de prijsuitreiking met muziek van Jelmer de Vries. Een gezellige en drukbezochte aftrap voor de rest van het weekend.

 

Vrijdagochtend reed de optocht door de 3 dorpen met prachtig versierde wagens en vehicels. 's Middags werd fanatiek gestreden bij de kinderspelen met onder andere 'Baseball'. Aansluitend was er bingo voor iedereen. ‘s Avonds werd er opgewarmd met een workshop Latijns Amerikaans salsa dansen onder leiding van Annekes' Lifestylestudio. Daarna zetten DJ Herman Douwe van der Heide en de band ' Tess and her highway patrol' de tent op z'n kop.

 

Door het slechte weer van zaterdagochtend werd de optocht verzet naar de avond. Daarom begon deze derde dag met het Matinee met veel gezelligheid en een heuse Rodeostier. Zaterdagmiddag streden maar liefst 12 teams tijdens de zeskamp. Door de hevige regenval die dag veranderde het speelveld al snel in 1 grote modderpoel. Een prachtig extra element voor de spellen die zonder modder al uitdagend genoeg waren. Zaterdagavond werd de optocht herhaald onder belangstelling van veel toeschouwers. De "Raarderboat" mocht voorop, omdat zij 1e waren geworden met hun originele en prachtig verzorgde wagen. De muziek in de tent werd deze avond verzorgd door de top 40 band Boulevard. Zij zorgden voor een groot feest wat tot in de late uurtjes doorging... Op zondag was er tot slot een goed bezochte kerkdienst met als thema is: “I have a dream”.

 

Al met al was het dankzij de inzet van de Oranjevereniging, alle vrijwilligers en de vele deelnemers weer een ontzettend geslaagd dorpsfeest in deze dorpen. 

 

Bekijk in het online fotoalbum alle foto’s van het dorpsfeest. Heb je ook nog foto's die je wilt delen? Verstuur ze dan naar webmaster@raard-eo.nl