Tsjerkepaad expositie Martha Kerk Raard

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus a.s wordt er een expositie over oude en bijzondere kinderbijbels gehouden. Mevrouw Joke Westerhof uit Burgum (voorheen Eastermar) komt met een schat aan oude en nieuwe kinderbijbels. 

Ze zal ons versteld doen staan hoeveel verschillende het er zijn in alle soorten en maten, uit vele landen en in vele talen en overal vandaan. Wist u dat er een baby- en een kleuterbijbel bestaat? En dat er vroeger een Bijbel voor de rijken en een voor de armeren was? Achter elk exemplaar uit haar expositie zit een bijzonder verhaal dat u /jij niet wil missen.

 

Deze expositie is ook heel mooi voor kinderen. Ze kunnen zien uit welke kinderbijbel hun ouders werden voorgelezen en ontdekken welke Bijbels er allemaal voor hun speciaal zijn geschreven. Ouderen zullen vele Bijbels van vroeger herkennen en herinneringen kunnen ophalen. Je kunt mooi zien hoe de traditie van de kinderbijbel van vroeger is meegegaan met de tijd maar dat de boodschap nog steeds dezelfde is.

 

We hebben ook al mooie exemplaren uit de gemeente gekregen en dat is mooi. Ook die vertellen een bijzonder verhaal. In ieder geval is het voor jong en oud een unieke kans om zoveel kinderbijbels en andere Bijbels in een keer te zien in onze Marthakerk.

 

Ook de goudsmid die komt, laat bijzondere dingen zien die ze zelf heeft ontworpen en maakt. Ook kan je uw/jouw eigen ontwerp op bestelling laten maken.

 

Wees welkom!

Met de Vesper op zaterdagmiddag om 16.30 uur er bij, lijkt het erop dat het weer een bijzonder Tjerkepaadweekend wordt. Kom en neem buren, familie, kennissen mee. Zegt het voort. 

 

Zaterdag vanaf 10.00 uur tot na de Vesper van 16.30 uur en zondag van 10.00 uur tot na de dienst om 11.00 uur tot 17.00 uur. 

 

De Tsjerkepaadcommissie