Veel uitdaging, natte voeten en sportiviteit tijdens survival Raard-eo

De zomervakantie in Raard, Boarnwert en Foudgum werd deze keer niet afgesloten met een viswedstrijd met barbecue, maar door een survivaltocht. 

Om 8 uur 's ochtends begon de opbouw van de 14 onderdelen, waardoor de contouren van de tocht al gauw duidelijk werden. Met hulp van vele vrijwilligers en dankzij de inzet van verschillende trekkers, bootjes en ander materiaal stond alles om half 2 klaar voor het vertrek van het 1e team. 

 

Bij de basisschooljeugd waren 3 teams die, inclusief hun ouders, lieten zien dat ze niet bang zijn voor water en veel durven!! Bij de oudere jeugd waren er 12 teams; veel vriendengroepen, maar ook verschillende families durfden de uitdaging aan te gaan. 

 

Bij het dorpshuis werd gestart met kratstapelen. Hierbij moest er van kratten een zo hoog mogelijke toren worden gebouwd (waarin je als stapelaar hoog aan een touw hangt). Dit ging er bij iedereen fanatiek aan toe waardoor er veel hoge torens werden gestapeld. Daarna volgde er een ronde door de prachtige omgeving van de weilanden rondom Raard waarbij verschillende sloten en vaarten moest worden overgestoken. Bootjes, touwen, balken, een vlot, een polsstok en zelfs een kabelbaan kwamen voorbij tijdens de route. Iedereen durfde (bijna) alle onderdelen aan, ook al werd er dan soms een (half) nat pak gehaald. 

 

Bij de start kregen alle teams een ei; wist het team deze heel naar de finish te brengen dan werden er extra punten gescoord. Dankzij alle gescoorde punten werd team Foudgumcity winnaar van deze eerste survival van Raard-eo. Tweede werd het team van Aafke en derde 'De bryke bekken'. 

 

Na afloop kon er in het dorpshuis er een lekkere snack worden gehaald. Hierbij werd door de enthousiaste reacties al gauw duidelijk dat zo'n survival voor herhaling vatbaar is!

 

Foto's

Foto's (gemaakt door Astrid, Wybe, Helga, Grytsje en Tjitske) vind je in het online fotoalbum. Heb jij ook foto's gemaakt die je wilt delen? Mail ze dan (het liefst via www.wetransfer.com) naar webmaster@raard-eo.nl.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0