Expositie schilderijen in de Marthakerk in Raard

Op 9 en 10 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Een expositie van olieverfschilderijen van Dinie Goedhart uit Foudgum en schilderijen van Floriske Gerritsen uit Marrum.

 

Dinie Goedhart maakt olieverf schilderijen van o.a. het licht van de velden van Noard-east Fryslán, van de kleur van vlas bij Engwierum maar ook van bloemen en portretten. In coronatijd schilderde ze een portret van alle vrouwen uit Foudgum. Naast schilderen en fotografie is zij afgestudeerd docent blokfluit. Kijk voor meer informatie op www.diniegoedhart.nl.

 

Floriske Gerritsen haar schilderijen zijn veelal abstract dan figuratief maar soms maakt zij een uitzondering. Ook verwerkt zij soms andere materialen in haar werk zoals dun papier, stof, aluminiumfolie of ze mengt zand en zaagsel door de acrylverf. Ze is op latere leeftijd begonnen met schilderen en 5 jaar terug vanuit Den Haag in Marrum komen wonen. Zij geniet hier van de rust, weidse luchten en vergezichten. Fotograferen doet ze deze dingen dan ook vaak. Kijk voor meer informatie op www.floriskegerritsma.nl.