As it net kin sa't it moat, dan moat it mar sa't it kin!

Tijd voor actie in Raard, Boarnwert en Foudgum.

 

Na een paar jaar relatieve rust in en rond ons dorpshuis is het tijd om de activiteiten nieuw leven in te blazen. 

We hebben als dorpen last gehad van onder andere de lockdowns en coronabeperkingen. We kwamen er in die tijd ook achter hoe druk we het altijd hebben en vonden de rust soms ergens ook wel fijn. Maar we merken nu ook dat we elkaar in het dorp beginnen te missen. Omdat we ook weten hoe druk iedereen het heeft met allerlei verplichtingen, gaan we het komende jaar op een nieuwe manier de activiteiten organiseren.

 

Activiteitencoördinatoren

Aan het dorpshuisbestuur zijn vanaf nu 2 ‘activiteitencoördinatoren’ verbonden. Dit zijn Wybe Jelsma en Tjitske Tania. Zij zorgen voor een gevulde jaarkalender voor alle doelgroepen. Zij ondersteunen de organisatie op de volgende manier:

  • Zij vragen dorpsgenoten om bijvoorbeeld 1 activiteit per jaar te organiseren. Een activiteit die bij diegene past en waardoor het ook leuk is om dat te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beroemde viswedstrijd welke de laatste keer door Han, Rutger en Ytzen is georganiseerd. Of de Pubquiz die in november werd georganiseerd door Nirosha en Pytrik. Op deze manier zijn er vele activiteiten en bijbehorende enthousiastelingen te bedenken. 
  • Suggesties voor het vullen van de kalender kunnen door iedereen worden gedaan: vind jij het leuk om iets te organiseren waar nog niet aan is gedacht? Laat dat dan weten via het onderstaande formulier. Wij gaan dan kijken wanneer dit het beste in de agenda past. Zodat er over het gehele jaar door een goede verspreiding is van activiteiten en er dus regelmatig iets te doen is.
  • De organisatoren van de activiteit worden geholpen met: het reserveren van het dorpshuis, de communicatie over de activiteit en de eventuele aanmeldingen. Ook wordt als dat nodig is barpersoneel geregeld.

Op deze manier kunnen we samen veel meer kunnen bereiken en we kunnen zorgen voor een bloeiend dorpshuis. 

 

Meld jij je aan?

Vul het online formulier in en geef aan of je…

  • ... ideeën hebt voor de kalender.Je mag deze activiteit natuurlijk zelf organiseren maar dat hoeft niet. We zijn op zoek naar zowel ideeën als mensen die iets in de organisatie willen betekenen;
  • ... zo nu en dan een bardienst wilt draaien;
  • ... mee wilt draaien in het schoonmaakrooster van het dorpshuis;
  • ... of misschien wel iets anders wilt doen of betekenen;
  • ... andere vragen of opmerkingen hebt.

Naast veel voldoening krijg je dan ook een uitnodiging voor de ontzettend leuke jaarlijkse vrijwilligersavond in 2023. 

 

Minsken, tegearre kinne we alles! We wonen in 1 van de leukste dorpen van Fryslan onder de rook van Dokkum, laten we dit weer samen doen en dragen. Het zou zo mooi zijn dat er naast de vrijwilligers die nu al zoveel doen een nieuwe groep aansluit waardoor het voor iedereen leuk is en blijft. Voor ieder passend op zijn eigen manier. Heel graag tot gauw!