Jodelende en gemummificeerde vrijwilligers

Zaterdagavond 10 december was het eindelijk weer tijd voor de jaarlijkse vrijwilligersavond van het dorpshuis in Raard. Alle vrijwilligers (en hun partners) die zich het afgelopen jaar ingezet hebben voor het dorpshuis kregen hiervoor een uitnodiging. 

Deze vrijwilligers zetten zich in door bijvoorbeeld een bardienst te draaien, schoon te maken, activiteiten te organiseren of de tuin te onderhouden. 

 

Na ontvangst met koffie en amandelstaaf en gezellig bijpraten, verwelkomde Johan van der Kooi (voorzitter van het dorpshuis) bijna 40 vrijwilligers. Hierna werd het plan van Wybe en Tjitske om de activiteiten nieuw leven in te blazen gepresenteerd en besproken. Meer informatie hierover volgt later deze week op de kanalen van Raard-eo.

 

Daarna was het tijd voor het echte werk! Iedereen werd in groepjes verdeeld en er werd afgetrapt met een lastige quiz over Foudgum, Boarnwert en Raard. Vragen zoals 'Hoeveel cirkels staan er op de weg voor de school?' tot 'Wat is de oppervlakte van Foudgum?' kwamen voorbij en waren soms lastig te beantwoorden. 

 

Na de quiz werden er torens gebouwd met marshmallows, leeftijden opgeteld, bierpullen geschoven en vrijwilligers omgetoverd tot mummies. Er werd afgesloten met het jodelen van het Frysk Folksliet, iets waar de dorpsgenoten erg veel talent voor bleken te hebben. 

 

Al met al was het een geslaagde, hilarische en gezellige avond die tot in de late uurtjes doorging. 

 

Vrijwilligers: nogmaals bedankt voor alle inzet van de afgelopen jaren. Heel graag tot over een jaar en wie weet sluiten er dan nog een aantal nieuwe vrijwilligers aan?!

 

Alle foto's van de avond vind je in het online fotoalbum van Raard-eo.