Expositie Tsjerkepaad Marthakerk te Raard 

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is er een expositie in het kader van Tsjerkepaad. 

Dhr. Jan van der Kuur uit Lollum laat ons prachtige olieverfschilderijen zien die hij gemaakt heeft geïnpireerd op de natuur o.a. bloemstillevens, (roof)vogels, oud Hollandse/Friese landschappen, waddengezichten, gebeurtenissen uit de bijbel en nog vele andere zaken uit het dagelijkse leven.

 

Dhr. Van der Kuur is na zijn werkzame leven als leraar na zijn pensionering in 2014 erg geraakt door het werk van de Friese schilder Jan Kooistra uit Damwoude/Dokkum. Zijn manier van schilderen, benadering van de natuur, zorgde ervoor dat hij weer ging schilderen. Hij heeft zo’n 7 jaar les gehad van dhr. Kooistra en de hand van de meester is te herkennen in sommige schilderijen die te zien zijn. Naast het schilderen is Van der Kuur vrijwilliger in de Educatieve dienst van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Naast rondleidingen voor scholen geeft hij teken- en schilderlessen en kinderfeestjes. Net als in het geven van onderwijs is ook hier het stimuleren van de creatieve ontwikkeling bij kinderen de rode draad die door zijn lesgeven loopt. 

 

De Evangelische Boektiek uit Dokkum zal laten zien wat ze zoal te koop hebben. Deze Christelijke boeken speciaalzaak heeft naast vele verschillende (kinder)bijbels, dagboekjes, boekenleggers, kaarten, cadeauartikelen ook romans, studieboeken, naslagwerken, boeken over rouwverwerking, en boeken speciaal gericht op vrouwen, mannen en kinderen met een kinderhoek en nog veel meer. Meer informatie is te vinden op www.boektiekdokkum.nl

 

Wij nodigen u/jou van harte uit dit moois te komen zien. Zegt het voort. 

 

De Tsjerkepaadcommissie