Opschoonactie 2021

Oproep om het dorp schoon te maken (en te houden)!

Het voorjaar is weer aangebroken en dat betekent dat er traditiegetrouw allerlei opruimacties worden georganiseerd. Vanwege corona kan dit niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden.

 

Het oproepen van groepen mensen voor het opruimen van zwerfafval is vanwege corona niet mogelijk. Maar het weggooien van afval in de natuur is wel door gegaan, helaas. Daarom vragen wij u en uw omgeving toch om aan de slag te gaan, zodat we er voor kunnen zorgen dat de omgeving schoongehouden wordt.

 

Individueel aan de slag?

Het is wel mogelijk om individueel, met huisgenoten of met maximaal 1 iemand buiten het huishouden bezig te gaan om zwerfafval op te ruimen. Wij roepen u en mensen in uw omgeving ook op om dat te gaan doen als alternatief voor de jaarlijks terugkomende opruimacties.

 

Als gemeente faciliteren we jullie graag om de benodigde materialen hiervoor te leveren, zoals grijpers, hesjes, zakken etc. Ook is het mogelijk, als er veel afval is vrijgekomen, dat wij dat bij jullie ophalen. 

 

Aanmelden

Willen jullie ondersteuning van de gemeente? Meldt u dan aan via mailadres: afval@noardeast-fryslan.nl.

 

Geef daarbij aan: 

  • Wie de contactpersoon is (naam, telefoonnummer) 
  • Van wanneer tot wanneer jullie de materialen willen lenen
  • Het afleveradres
  • Het verwachte aantal deelnemers 
  • Schoongebiedje

Willen jullie structureel de buurt schoon houden? Dan roepen wij jullie op om een schoongebiedje in te tekenen via www.supportervanschoon.nl/friesland.

 

Op deze manier kunnen wij bij houden hoeveel dorpsbelangen actief zijn en welke gebiedjes structureel schoongehouden worden. Zo ontdekken jullie wie nog meer aan het opruimen zijn en kunnen andere inwoners ook zien welk gebied jullie schoon houden.

 

Meldt u aan via ons mailadres: afval@noardeast-fryslan.nl.

 

Onderstaande afbeelding komt van de site www.supportervanschoon.nl/friesland