Collecteweek KWF in Âld Dongeradeel dit jaar zonder collectebus 

Collecteweek 30 augustus tot en met 5 september aangepast vanwege coronavirus.

Dokkum - Tijdens de nationale collecteweek van KWF (30 augustus tot en met 5 september) wordt in Dokkum e.o. weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm: zonder collectebus, maar met een donatiekaart. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt het bestuur van KWF Âld Dongeradeel. ¨Wij hopen dan ook dat de mensen gul geven.¨ 

 

Op de donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen, staat een QR-code afgebeeld. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een donatie doen. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Door middel van een appje met een link nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek. 

 

1 op de 3 krijgt kanker 

Bestuur KWF Âld Dongeradeel is blij dat de nationale collecteweek van KWF, ook in tijden van corona, op een veilige manier kan plaatsvinden: “Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.¨ 

 

Over KWF 

Kanker raakt ons allemaal: vrienden, families, organisaties – eigenlijk de hele samenleving. Bijna 120.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker De afgelopen decennia zijn er al belangrijke stappen gezet. In 1949, het jaar dat KWF is opgericht, was de vijfjaarsoverleving van mensen met kanker 25%. Na 70 jaar onderzoeken, kennis delen, campagne voeren en collecteren is dat percentage gestegen naar 65%. KWF blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met kanker. De KWF-collecteweek wordt dit jaar voor de 71e keer gehouden. 

 

Online collectebus

U geeft toch ook? Ga naar de online collectebus op www.kwf.nl.