Leo en Ron op de radio

Leo en Ron hebben een radio-uitzending samengesteld met uitsluitend muziek van 78-toerenplaten. De uitzendingen zijn op 26 april en 3 mei!

Het zijn barre tijden, vol onzekerheid, virusgeweld en intelligente lock-downs. Veel mensen zijn aan huis gebonden, en contact is niet meer vanzelfsprekend.

 

Volgens deskundigen heeft nostalgie, het bekijken van oude films, en het beluisteren van muziek uit vervlogen tijden, een heilzame werking op het menselijk gemoed: de stemming wordt beter, en de weerstand hoger.

 

Het leek muziekliefhebber Leo Smidt en platenverzamelaar Ron Muijzer daarom een goed idee om een radio-uitzending samen te stellen met uitsluitend muziek van 78-toerenplaten (van die breekbare platen, gemaakt van bakeliet of schellak). Het zijn uiteindelijk 4 uur geworden, vol tussen 1918 en 1958 uitgebrachte nummers, en allerlei achtergrondinformatie.

 

De uitzendingen

Op zondag 26 april worden van 16.00 tot 18.00 uur de eerste twee uur uitgezonden op RTV kanaal 30 – FM 105.00 en 107.8 Mhz. Op zondag 3 mei volgen de laatste twee uur, ook van 16.00 tot 18.00 uur.

 

De uitzendingen zijn  ook te beluisteren via www.rtvkanaal30.nl

 

Je kunt ook de app ‘tune in’ downloaden en dan ‘rtv30’ aanklikken.

 

We wensen je veel luisterplezier!

 

Leo & Ron


Download
Beluister de promo!
Promo.mpeg
MP3 Audio bestand 1.6 MB