Energiecafé voortaan op woensdag en zaterdag open

DOKKUM – Het energiecafé van Elkenien Grien dat sinds 12 april jongstleden gevestigd is in de Prins-Fabriek in Dokkum heeft voortaan vaste openingstijden.

Elke zaterdag- en woensdagmiddag van 12 tot 16 uur kunnen woningbezitters binnenlopen met vragen over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen en tal van andere zaken. Bij officiële feestdagen en tijdens de maanden juli en augustus is het café gesloten. Vanaf september gelden de reguliere openingstijden weer.

 

ElkenienGrien heeft inmiddels een adviesteam gevormd om alle vragen over energiebesparing en CO2-neutraal wonen te beantwoorden. Deze energie-ambassadeurs komen ook aan huis om te adviseren. Verschillende bedrijven laten in het Energiecafé hun producten en oplossingen zien. In de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum is een prachtige ruimte gevonden waar iedereen terecht kan met alle vragen over energiebesparing en over hoe van het gas af. Het is eventueel ook mogelijk om buiten de openingstijden een afspraak te maken. 

 

De stichting Elkenien Grien gaat voor een volledig duurzaam en energie-neutraal Dongeradeel. De stichting wil actief aanzetten tot zoveel mogelijk energie in de vorm van gedragsverandering en woningaanpassingen (isoleren). De stichting is onafhankelijk. Voor haar werk steunt zij voor het overgrote deel op vrijwilligers. Inkomsten bestaan vooral uit een subsidie van de Provinsje Fryslân (Iepen Mienskipsfûns), een startsubsidie van de toenmalige gemeente Dongeradeel.