Verslag en uitslag survivaltocht Raard-eo

Zaterdag 1 september werd de 2e editie van de survivaltocht in Raard-eo gehouden. 

Na de geslaagde tocht in 2016 was het nu opnieuw tijd voor een uitdagende middag (en avond..). Na uitgebreide voorbereidingen en opbouwwerkzaamheden was het zaterdag zover. 

Nadat alle, in grote getale spontaan aangemelde, vrijwilligers/posthouders instructies hadden gekregen, mocht de basisschooljeugd eerst een deel van het parcours over. Daar waar de oudere jeugd 's middags soms moeite had met bepaalde onderdelen, gingen de kinderen vaak zonder nadenken en problemen de meeste uitdagingen aan. De kabelbaan, apebrug, krat stapelen en alle andere obstakels werden zonder angst afgelegd. 

 

Om 14.00 uur ging, na instructie van Tjitske, het eerst team los! In de vrachtwagen van Bertus werden al de nodige puzzels opgelost en een verdeling gemaakt wie wat moest onthouden. Daarna onder leiding van Leo boogschieten en pijlen zoeken in het weiland en op naar dat vervelende vlot bij Durk. Via een zoektocht naar een mysterieuze kist en een codeslot, over de sloot met het Aframe bij Frederik. De vermoeidheid leek er hier bij velen al wat in te sluipen, daar waar het tempo door het hoge gras steeds lager werd. Bij de brede sloot aangekomen, met de rug door het water naar Mariska. Vervolgens een lastige opdracht bij Thomas waar met touwen onder een brug door geklommen moest worden: een ware krachtinspanning! Bij Harriet onder de donkere duiker door met een surfplank en bij Nienke over de apebrug. Weer een brug, maar nu van touw en een balk onder de Raarder Brege door, waar Betty de punten noteerde. Johan en Wybe bedienden de kabelbaan, de trap omhoog was voor velen de grootste uitdaging hierbij. Het afdalen met de kabelbaan ging supersnel! Via Michel bij de palletbrug, naar het net bij Grytsje en de gekruisde apebrug bij Patrick, beide aan de Lineleane. Die laatste 2 onderdelen zorgden voor veel twijfel en inspanning. Maar de meeste teams behaalden hier de maximale punten. En sommigen alleen een nat pak, tot grote hilariteit van de vele supporters!

 

Hierna voor de laatste onderdelen naar het veldje bij het dorpshuis. Bij Helga punten scoren bij de voetbal(of gooi..)darts, bij Reny en Hanna het parcours met die veel te zware trekkerband en skeve kroade. Met als afsluiter het krat stapelen bij Marcel: daar waar sommige teams het maximum van 20 gestapelde kratten wist te behalen! Bij Tjitske werden vervolgens de oplossingen van alle raadsels van de heenweg opgeschreven, de kans om nog wat extra punten te scoren voor de eindoverwinning!

 

Het werd uiteindelijk voor iedereen een lange tocht van ongeveer 3 uren!! Lang, maar dankzij het mooie weer en de flexibiliteit en bereidwilligheid van iedereen bleek dit helemaal geen probleem te zijn. Rein, Douwe en Janka zorgen voor de hoognodige snacks en drinken waardoor het al met al voor zowel de deelnemers, vrijwilligers en publiek een zeer geslaagde dag was!

Nogmaals dank voor alle sportiviteit, inzet en voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!! Alle foto's en filmpjes volgen later deze week.

 

Uitslag

En dan is het natuurlijk nog leuk om te weten wie deze tocht heeft gewonnen....! De uitslag is als volgt:

 

1. Best Genoch (Jody, Aafke, Jan, Ruurd, Freerk en Arne-Menno) - 207 punten

2. De Bongeljende Slykjagers (Nynke, Hielke, Nicole, Leo, Imelda en Sietse) - 185 punten

3. De Koekjebakkers (Anneke, Elke, Veerle, Menissa, Anne-Tjitske, Eke) - 173 punten

 

De prijsuitreiking is tijdens het Kleintje Dorpsfeest op 22 september. Heel graag tot dan!

 

Foto's
Foto's van de survival vind je in het online fotoalbum.