Wat sil 't wurde wint Pubquiz 2017 in Raard

Vrijdag 13 oktober gingen 14 teams met elkaar de strijd aan in de Pubquiz. De Pubquiz is al jaren een groot succes in Raard en omstreken. Elk jaar is de onderlinge strijd groot. De presentatie was dit jaar weer in handen van quizmaster Sjoerd Marten Vrieswijk en jurylid Jan de Jong. 

In een vol dorpshuis braken ruim 70 deelnemers hun hoofd over onder andere geluidsfragmenten waarin geraden moest worden wie de cabaretier was. Ook de altijd uitdagende ronde met de muziekfragmenten (welk nummer van welke artiest hoor je) kwam voorbij. Verder waren er veel (moeilijke) vragen waarbij de algemene kennis goed op de proef werd gesteld. 

 

Na 6 rondes was er om plek 1, 2 en 3 nog volop strijd. Na de 7e en 8e ronde was de strijd uiteindelijk beslist: waar team Soksawathinne (Johan, Piet, Sybe, Nynke en Helga) al een paar jaar de eerste plaats wist te bemachtigen moesten zij dit jaar genoegen nemen met de 3e plaats (47,5 punten). Team de Toeke Joekes (Femma, Anna, Renske, Joris en Mame) haalden een prachtige 2e plaats (48 punten). Team Wat sil 't wurde met (Hylke, Marten, Jan Willem, Bart en Kees) denderde met 51 punten naar de 1e plaats.

 

Het team de Sûpers (Rixt, Amarens, Femke, Anouk en Anneke) wisten helaas niet meer dan 17 punten bij elkaar te spelen. Zij ontvingen dan ook de poedelprijs.

 

De avond werd natuurlijk afgesloten met een gezellige nazit waarin nog heel wat vragen en antwoorden werden bediscussieerd. Op naar volgend jaar!

 

De volledige uitslag

Wat sil 't wurde (51 punten)

Toeke Joekes (48 punten)

Soksawathinne (47,5 punten)

Is't wat (46,5 punten)

Zatte neehond (45,5 punten)

Hinnehok mei Rein op stok (44,5 punten)

It koe minder (42,5 punten)

Team Unaniem (42 punten)

Gewoan slim (37,5 punten)

Foudgumcity (36,5 punten)

Moelijk dit (33,5 punten)

Masterminds (29 punten)

Spek en bonen (19 punten)

De Sûpers (17 punten)

 

Foto's

Enkele foto's van de avond vind je in het online fotoalbum