Dorpenslag 7 september

De Admiraliteitsdagen 2017 komen er weer aan. Op donderdagavond 7 september vanaf 18.00 uur (finales ongeveer 20.30 uur) is er een uniek evenement, namelijk 'Dorpenslag '.

De Dorpenslag is een wedstrijdelement waar 2 teams in 1 boot tegen elkaar strijden. De wedstrijd vindt plaats met twee teams van zes personen in één grote roeiboot. De teams zitten elk aan een uiteinde tegenover elkaar in de boot. Midden boven de boot hangt een touw dat dient als markering. Op het startsein gaan beide teams volle kracht tegen elkaar in roeien en proberen ze de tegenstander voorbij het markeerpunt te krijgen. Het lijkt dus een beetje op touwtrekken, maar dan in een boot. Het is de kunst om de kracht van de roeiers te combineren met een zo goed mogelijke techniek (denk aan het zo synchroon mogelijk roeien). Op Youtube staan prachtige voorbeeldfilmpjes: 

 

2 teams Raard/Boarnwert/Foudgum

Omdat er precies genoeg opgaven waren voor het vullen van de teams is de voorronde op vrijdag 1 september niet nodig. Die voorronde gaat dus NIET door! Voor Raard/Boarnwert/Foudgum zijn de 2 teams inmiddels opgegeven.

 

De roeiteams bestaan uit de volgende personen:

Dames: Hilly Halbersma, Anneke Bilker, Atsje Kingma, Marja Damstra, Corrie Fink en Tjitske Tania. 

Heren: Nico Timmermans, Jenne Tania, Jan Willem van der Wal, Marcel Renou, Marten van der Wal, Johan van der Kooi en Arne-Menno Eelkema. 

 

De Dorpenslag is op donderdagavond 7 september vanaf 18.00 uur in Dokkum. De finales zijn rond 20.30 uur. Natuurlijk zijn supporters vanuit Raard, Boarnwert en Foudgum van harte welkom (en misschien ook wel nodig..)!!

 

De barbecue gaat natuurlijk wel door! Geef je daarvoor op via deze link