Soksewathinne wint voorronde Slimste Dorp

Zaterdag 29 oktober deed Raard-eo mee aan de voorronde voor het 'Slimste dorp van Friesland'. 10 teams uit Foudgum, Boarnwert en Raard gingen de strijd met elkaar aan in het dorpshuis. 

De vragen gingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van het benoemen van welk dier er op een foto stond, schrijvers van boeken, sportvragen tot het ontcijferen van muziekfragmenten (de titel en de bijbehorende artiest).

 

Quizmaster Sjoerd Marten Vrieswijk en zijn assistent Jan de Jong zorgen voor een vakkundig verloop van de avond. Met het geven van enkele tussenstanden bleef het spannend tot het einde. 

Uiteindelijk ging team Soksawathinne ervandoor met de winst (met 63 punten)! Zij (Siebe, Nynke, Helga, Johan en Piet) en  gaan onze dorpen op 28 januari vertegenwoordigen in de regiofinale in Burdaard.

 

De tweede prijs was voor team Boarnwerterhoekje (62 punten) en team Gratis bier oan 'e bar (61 punten) ging naar huis met de 3e prijs. De poedelprijs (een net mandarijnen) werd gedeeld door de teams Yn 'e bocht en Wijsheid komt met de jaren (beide 45 punten).

 

Enkele foto's van de avond vind je in het fotoalbum

Winnaars voorronde team 'Soksewathinne'

Reactie schrijven

Commentaren: 0