Op stap met de PlusBus

Woont u zelfstandig en komt u, om welke reden dan ook, minder de deur uit dan u eigenlijk zou willen? 

Met de PlusBus kunt u naar de supermarkt of kunt u mee met allerlei uitstapjes. Op stap binnen of buiten de provincie! 

 

De PlusBus is al jaren actief in de gemeente Kollumerland. Nu is er sinds kort ook de mogelijkheid voor de inwoners van Dongeradeel om gebruik te maken van dit initiatief.

 

Een team van gemotiveerde vrijwilligers begeleidt en vervoert u samen met andere 55-plussers naar bijvoorbeeld het winkelcentrum in Kollum om er boodschappen te doen of naar Lauwersoog om een visje te eten. De PlusBus maakt ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Orvelte, Volendam of het Planetarium in Franeker.

 

De PlusBus is dus geen bus die alleen naar de supermarkt rijdt, maar vooral een bus waarmee uitstapjes worden gemaakt. De PlusBus doet geen individueel vervoer, daar hebben we de taxi voor!

 

Altijd begeleiding

Bij ieder uitstapje gaan altijd twee vrijwilligers mee, een chauffeur voor de bus en een begeleid(st)er. Daarom kunnen mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, gemakkelijk mee met de PlusBus. Deelnemers worden door de bus van huis opgehaald en na afloop weer tot de voordeur gebracht.

 

Contact

 

Voor meer informatie of om u aan te melden voor een uitstapje, kunt u bellen met de vrijwilligers van de PlusBus, telefoon 0511-700207 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur)

Programmaboekje april

Download
Programmaboekje PlusBus
Plusbus_uitjes_maart_april_2016.pdf
Adobe Acrobat document 5.4 MB