Onderhoud begraafplaats van Boarnwert

Oproep van Rein Middelburg!

Beste inwoners van Bornwird, Raard en Foudgum.

 

Het kerkhof (begraafplaats) van Bornwird ligt er een beetje suterich bij. Veel grafmonumenten zijn verzakt of niet meer leesbaar, de grasmat verkeert in erbarmelijke staat, er mag best wel eens flink gesnoeid worden rondom de terp en het zou een wens zijn om rondom de begraafplaats een schelpenpad aan te leggen.

 

Voor het herstel en herplaatsing van de grafmonumenten is inmiddels een plan van aanpak gemaakt. Omdat het herplaatsen van grafmonumenten specialistisch werk is, is de fa.Douma Natuursteen uit Dokkum hiervoor benaderd en deze zal een begroting per graf maken. De rekening hiervoor gaat in principe naar de nabestaanden, c.q. rechthebbenden op de graven. Door de gezamenlijke aanpak hopen we de kosten daarvan zo laag mogelijk te houden.

 

Niettemin is er ook nog veel ander werk te doen zoals hierboven genoemd is. Daarnaast moeten er plm. 30 grafmonumenten verwijderd worden waarvan nabestaande hebben aangegeven daar geen prijs meer op te stellen. Dat is behoorlijk zwaar werk want niet zelden rusten deze grafmonumenten op een betonnen fundering die ook de grond uit moet.

 

Jullie begrijpen het wellicht al. Ik ben voor de komende weken en maanden op zoek naar een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om hieraan mee te werken. Dat betekent grafmonumenten verwijderen ( zwaar werk!), snoeien en zagen, het aanbrengen van een nieuwe laag zwarte grond, het herstellen van de grasmat en zo mogelijk de aanleg van een schelpenpad.

 

Wat zou het leuk zijn om deze klus met elkaar te klaren! Goed voor het dorp en de mienskip en een eerbetoon aan onze voorouders. Als beheerder van het kerkhof wil ik de werkzaamheden coördineren en uiteraard meehelpen. 

 

Aanmelden

Als jullie je als vrijwilliger willen aanmelden stuur dan even een persoonlijk bericht naar mijn Facebook-pagina of naar mijn e-mailadres reinmiddelburg@knid.nl. Ik zorg voor alle benodigdheden (eventueel een kleine kraan) een container voor de afvoer van de grafmonumenten, soep, broodjes en een gezellige nabetrachting met vloeibare consumpties.

 

De bedoeling is dat we de werkzaamheden op zaterdagen gaan uitvoeren maar in overleg kan dat wellicht ook op werkdagen.

 

Ik hoor graag van jullie!

 

Rein Middelburg

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Sierd Wouda (donderdag, 28 april 2016 18:30)

  Geachte hr. Middelburg,

  We zijn door een familie lid benaderd i.v.m. het onderhoud
  van de graven van onze familieleden die in Bornwird begraven
  liggen. Is het mogelijk dat u contact met ons opneemt of dat wij u kunnen bellen over het één en ander.
  U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0512-351658.
  Alvast bedankt voor uw reactie retour.

  Mvg,

  Sierd Wouda