Stichting Welzijn het Bolwerk

Stichting Welzijn het Bolwerk stelt zich voor: Wij brengen mensen en organisaties met elkaar in contact.

De beste ideeën en oplossingen vinden we vaak dichtbij huis. Maar waar dan? Hoe leg ik de juiste contacten. Welke initiatieven pakt u op en wat is het resultaat? 

Als er initiatieven zijn of problemen spelen in een dorp of wijk die meer mensen aangaan, kijken we samen naar wat het beste bij u past. Wij hebben hiervoor kennis in huis. Door er samen de schouders onder te zetten, vinden we sneller een oplossing.

De Mienskipswurkers bieden actief ondersteuning bij het realiseren van ideeën en plannen in de dorpen en wijken. Ze adviseren en verbinden. 

 

Vrijwilligerssteunpunt

Het Steunpunt biedt gerichte ondersteuning aan vrijwilligersorganisaties en mensen die zich willen inzetten. Vraag en aanbod brengen we bij elkaar via een online vacaturebank. Mensen kunnen contact opnemen met de organisatie die een vacature aanbiedt. Of een gesprek aan­vragen met één van onze medewerkers om zo de juiste match te maken.

Het steunpunt geeft advies, ondersteuning, en scholing aan zowel vrijwilligers als organisaties. Op onze site is cursusaanbod en het laatste nieuws over vrijwilligerswerk te vinden.

 

Mantelzorgsteunpunt

Wie intensief voor een naaste zorgt, is mantel­zorger. Dit kan een ouder zijn of dementerende partner, een gehandicapt kind, een chronische zieke buur, vriend of vriendin. Voor mantelzorg kies je niet. Dit overkomt je. En hoe zwaar je taken ook worden, zomaar stoppen is er niet bij. 

 

Het Mantelzorgsteunpunt biedt u een luisterend oor. We geven advies en antwoord op vragen waar u in uw dagelijkse leven tegen aan loopt. Dit kan bij u thuis of via de telefoon. 

 

Burenhulpdienst

Er bestaan al veel vormen van burenhulp. Een praatje maken, een boodschap meenemen, de krant delen. En dat is mooi. Stel dat u géén beroep kunt doen op iemand in uw directe omgeving? Dan staan de vrijwilligers van de Burenhulpdienst het Maatjesproject  of Formulierenbrigade voor u klaar.

 

Je kunt niet altijd alles alleen. Zeker niet als je door een ziekte wordt gehinderd, een handicap of ouderdomskwalen. Niet voor niets zeggen we: “Beter een goede buur dan een verre vriend.” 

 

Stichting Welzijn Het Bolwerk Team Dongeradeel

Reina Hes, Abbas Faegh en Henk Jaap Bakker

 

Heeft u vragen? 

Bel 0519-29 22 23

Mail: info@het-bolwerk.eu 

Website: www.het-bolwerk.eu 

 

Bezoekadres

Zuiderschans 10

9101 PZ Dokkum